marți, 25 ianuarie 2011

Paris, prin ochii unui necajit

Toata lumea stie, Parisul e un oras extraordinar. Si sunt de acord, e superb si aici se da ora exacta in nenumarate domenii. As vrea doar sa punctez cateva chestiuni mai neplacute:
- se fura, aici e probabil unul din putinele locuri unde stai la coada la Politie (oameni care preiau declaratii pe 686, in foxpro dos). In cazul meu, laptopul, furat din camera de hotel de catre un angajat. Daca tot costa camera 125 euro pe noapte...
- oamenilor nu le pasa: managera de hotel verifica logul intrarilor in camera si recunoaste ca o singura persoana a intrat in camera, un angajat care nu avea ce sa caute in camera, care si-a uitat langa fosta locatie a laptopului foile scrise de mana, totusi, nu isi asuma raspunderea; politista care a preluat reclamatia mea, care a promis sa ma sune a doua zi, au trecut 4...; oamenii care nu au bunul simt sa curete dupa cainii lor scosi dimineata la plimbare prin centrul orasului, chestiune care te face pe tine sa calci din 2 in 2 minute in ceva daca nu te uiti permanent pe jos, si aici nu exagerez.
- francezii, in obisnuitul sens, sunt pe cale de disparitie. Vad doar o mare de oameni din vechiile colonii (stiu, e vina Frantei), care nu prea fac cinste orasului. Genul care se bat pe strada in mijlocul multimii, care arunca pe jos toate gunoaiele imaginabile, care se pisa in centrul orasului. La propriu.
- de ce insisti sa folosesti o tastatura execrabila ca standard? Sau macar mai adu din cand in cand prin magazine si cate un QWERTY...
- lasa maaa deschise magazinele duminica!

Hai ca revin si cu lucruri frumoase.

5 comentarii:

Mihaela spunea...

Frustrant,nu? Costa daca vrei sa mergi la o toaleta sa stii... Pour le pipi 2 euroi.

Anonim spunea...

"Je vous l'avais dit!" - Adrian Marino RIP

Anonim spunea...

Hmmm, te inteleg ca esti necajit, dar pe alocuri exagerezi totusi.

Am stat cateva luni in Paris, si nu in centru, dar eu oameni care sa se bata pe strada n-am vazut; la fel cu pisatul :).
De asemenea am umblat destul pe jos, prin aproape toate zonele, de la centru la periferie, si intr-adevar sunt rahati de caine pe trotuar. Dar in niciun caz atat de multi incat sa devina inevitabila calcarea intr-unul daca nu esti f atent :).

Sumarizand, sunt de acord ca te izbeste multitudinea de "oameni din colonii" si ca exista sanse sa calci intr-un caca de caine, dar cam atat :).

Anonim spunea...

Lasa Vasalica, ca bine va fi, doar sunt latini si ei ca noi, sangele apa nu se face.
Imi pare rau ca ti-au furat laptopul, sigur nu era nomad de al nostru?
Al tau vesnic prieten,
Alin

Unknown spunea...

Eh, eu zic ce vad. Cu cat stai mai mult undeva, cu atat ai tendinta sa te obisnuiesti si sa nu observi. Deja incep si eu sa ma obisnuiesc. Eu stau relativ central, Les Halles, e drept, nu cea mai serioasa zona.
Personal nu prea cred ca romanii is o problema reala acilea...